2 Temmuz 2014 Çarşamba

Rus Pazarı

Rus Pazarı şehrin en bilindik pazarlarından biri. Türkmenler Teke Pazarına nazaran, Rus Pazarının biraz daha pahalı olduğu söylüyorlar.
Mevsimine göre her türlü sebze ve sebzeyi bulabileceğiniz bir yer. Mevsimine göre diyorum çünkü Türkiye'de olduğu gibi seralarda yetiştirilme olmadığı için her sebze ve meyveye 4 mevsim ulaşmak mümkün değil. Meyve sebze fiyatları market fiyatlarından çokta düşük olmasa da yine de daha ucuz denebilir.
 
Avlu içinde üst fotoğrafta görüldüğü gibi ağırlıklı sebze meyve satışı, yanlarında genelde ufak marketler. Üst katlarda yine ufak ufak giyim mağazaları mevcut. Pazarın dış cephesinde de aynı şekilde mağazalar mevcut. Elektronik eşyalar, hırdavat, tekstil, market vs.

Pazarda aynı zamanda çok güzel çiçekler de satılmakta.

Pastalar genelde her pazarda marketlerin içinde böyle görmüş olduğunuz şekilde satılmakta. Sokakta bir kaç kadının elinde hiç kutuya konmamış şekilde taşınırken gördüm.



Pazarların içinde genellikle et satan dükkanlar var. Açıkçası hiç cesaret edip almadım. Genellikle et alışverişini Yimpaş alışveriş merkezinden yapıyoruz. Tavukları genelde buzdolaplarında değil de, meyve sebzeler gibi tezgahlarda satanlar da var. Herhalde sabah kesip günlük satıyorlar ama denemeye gerek yok bence :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder